1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Λαφαζάνης: Μειώστε τις τιμές καυσίμων

Λαφαζάνης: Μειώστε τις τιμές καυσίμων

0

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ4Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΠΕ Α.Ε., κ. Γιάννη Παπαθανασίου και κ. Γιάννη Κωστόπουλο έκανε λόγο για τη διαμόρφωση μίας νέας πολυδιάστατης Ενεργειακής Στρατηγικής, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Ειδικότερα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, έθεσε θέμα μείωσης των τιμών των καυσίμων, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 20% σε δύο δόσεις (λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου). Ακόμη, έκανε λόγο και για μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, απατώντας σε ερώτηση ο υπουργός ανέφερε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, ενώ στάθηκε στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου λέγοντας ότι είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία – με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων – είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35 %) θα επιστρέψει “από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ” στο Δημόσιο το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη τα ΕΛΠΕ είναι ένας γίγαντας για τα μέτρα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο για την ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Όσον αφορά το θέμα των διαγωνισμών για τους υδρογονάνθρακες, σημείωσε ότι “Τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Φλεβάρη, δεν θα τον αγγίξουμε. Θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζουμε να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μία νέα ενεργειακή πολιτική κατά την οποία η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε και θα χαράξει την πολιτική της με βάση τις αναπτυξιακές και παραγωγικές της προτεραιότητες.