1. Home
  2. Νέα
  3. Αλλαγές προωθεί ο Π.Λαφαζάνης..

Αλλαγές προωθεί ο Π.Λαφαζάνης..

0

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ5Σημαντικά θέματα έθιξε στις πρόσφατες επαφές του ο  κ.Λαφαζάνης. Ας σταθούμε σε κάποια από αυτά. Καταρχήν δήλωσε πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να επανεξετάσει το πλαίσιο λειτουργίας της ΡΑΕ , με στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι αρμοδιότητες οι οποίες έχει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά βεβαίως μέσα στο πλαίσιο που ρητά προβλέπεται από τις Κοινοτικές Οδηγίες.

 

Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης

Έδωσε μάλιστα το στίγμα ότι επιθυμεί να ενδυναμωθεί ο ρόλος της πολιτικής στη διαμόρφωση της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας και να αναβαθμισθεί ο ρόλος της, σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης του ρόλου του Δημοσίου με αναπτυξιακά, παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια στον ενεργειακό τομέα.

Επίσης   έκανε ειδική αναφορά στους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας τονίζοντας τα εξής:

«Αυτό που έχουμε διαβεβαιώσει είναι ότι για τους μικρούς και πολύ μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς, θα στηρίξουμε με όλα τα δυνατά μέσα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, η οποία όπως ξέρετε, δοκιμάζεται εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οι μεγάλες μονάδες έχουν το δικό τους ρόλο, διαμορφώθηκαν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και επομένως πρέπει να πορευτούν σ΄ αυτό, για να έχουν
μια προοπτική.

Ο δικός μας ρόλος δεν είναι να μεροληπτούμε υπέρ ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της Ενέργειας. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε -ήδη οι πρώτες μας αποφάσεις κινούνται σ΄ αυτή την κατεύθυνση- είναι η Δημόσια ΔΕΗ <http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=85> , ο δημόσιος ρόλος στην Ηλεκτροπαραγωγή και γενικότερα στον τομέα της Ενέργειας και η θέσπιση κανόνων και πλαισίων οι οποίοι θα υποβοηθούν την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα υποστηρίζουν την κοινωνία και βεβαίως θα έχουν οικολογικές κατευθύνσεις και παραμέτρους.”

Τέλος τόνισε ότι δεσμεύθηκε για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ , θεωρώντας ότι είναι βασικό εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας.