Home ΑΠΕ ΠΣΑΦ: Ομαδικές εγκρίσεις για net metering

ΠΣΑΦ: Ομαδικές εγκρίσεις για net metering

0
0

ΠΣΑΦΟ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), κατά τη Συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, αποφάσισε μεταξύ άλλων, την προένταξη νέων μελών με αγροτικό φωτοβολταϊκό από την 1η Απριλίου έως και την επόμενη Γ.Σ.

Επιπρόσθετα, μετά την ένταξη του πρωτογενούς τομέα στην Υπουργική Απόφαση 24461/2014 και τη διαβεβαίωση εφαρμογής της  μετά τις συσκέψεις με τους ΥΠΑΝΕΝ κ. Λαφαζάνη και Αναπλ. Υπ. ΑΑΑΤ κ. Αποστόλου και μάλιστα με απλοποιημένες διαδικασίες ένταξης, ο Σύνδεσμος αποφάσισε:

-Να προβεί σε συγκεντρώσεις ενημέρωσης των αγροτών ανά την επικράτεια

-Να καταγράψει την εκδήλωση ενδιαφέροντος των Μελών του και λοιπόν αγροτών

-Να συλλέξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ομαδικές εγκρίσεις αδειών με στόχο την μείωση του κόστους και αποφυγή λαθών τους.

-Να ζητηθούν προσφορές εταιρειών για την καταγραφή του κόστους κατασκευής των έργων.

Αναφορικά με το θέμα των πληρωμών, αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις, σε ενδεχόμενες (χρονικά) αρνητικές μεταβολές ή κωλυσιεργίες.

Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ρευστότητας των αγροτών, ειδικά  για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (Έναρξη καλλιεργητικής περιόδου, Αγορά εφοδίων, πετρελαίου, Δόσεις δανείων, ΦΠΑ κλπ).

Με τις Τράπεζες θα επιδιωχθούν νέες συναντήσεις, για άρση στρεβλώσεων και περαιτέρω συνεργασίες τραπεζών και αγροτών.

Στον Ο.Α.Ε.Ε. αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο για την άρση των απαιτήσεων που άπτονται της άσκοπης γραφειοκρατίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους Νόμους: 4254-7/4/2014 και άρθρο 116 Ν. 4316/24-10-2014 (αγροτικό εισόδημα).

Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι η εγκύκλιος 40 του ΟΑΕΕ (21/10/2013) είναι πίσω χρονικά στην υφιστάμενη Νομοθεσία και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τους μεταγενέστερους Νόμους.

Κατά τον ΠΣΑΦ, σύμφωνα με το Ν. 2081/1992 άρθρο 3, Μέλη των Επιμελητηρίων είναι όσοι ασκούν Εμπορική Δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, η εκ παραδρομής ή επιβεβλημένη εγγραφή των “αγροτικών φωτοβολταϊκών” στα Επιμελητήρια (στο αρχικό στάδιο) θεωρείτε παράνομη, με αλυσιδωτές στρεβλώσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για την ίδια τη λειτουργία των Επιμελητηρίων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη εγγράφου προς τα Επιμελητήρια της χώρας για την διαγραφή των Μελών του Συνδέσμου, από το 2014 και εφεξής.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η προένταξη νέων Μελών με αγροτικό φωτοβολταϊκό από 1/4/2015 έως και την επόμενη Γ.Σ. για την επικύρωση της ένταξής τους.

Οικονομικός Απολογισμός

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2014 και θα τεθεί προς έγκριση της Γ.Σ., ενώ δόθηκε αναλυτική εικόνα και για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης.

Για δε τις ανάγκες που αφορούν δράση στην Αθήνα, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας με το υφιστάμενο δικηγορικό γραφείο, που θα στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ομαδική ασφάλιση

Μετά την εξονυχιστική  αξιολόγηση 23 προσφορών, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία με τον όμιλο Interamerican.

Η συγκεκριμένη προσφορά, αξιολογήθηκε ως η πιο συμφέρουσα, μιας και στον τομέα της κάλυψης μηχανικών βλαβών με επεκτάσεις και απώλεια εσόδων είχε τους καλύτερους όρους και στον οικονομικό τομέα ήταν εμφανώς η πιο συμφέρουσα, προς όφελος των Μελών μας.

Συγχρόνως, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ευχαριστεί τους 23 εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάστηκαν μαζί του, καταθέτοντας τις προσφορές τους.

Η ανταπόκρισή  και η γνώμη πολλών εξ’ αυτών μετά τη διαδικασία, είναι η επιβεβαίωση της ορθής επιλογής που έκανε ο Σύνδεσμος.

Διάφορα

Αποφασίστηκε η εκ νέου υποβολή του αιτήματος με το υπ’ αριθμ. 75/22-10-2014 έγγραφο του Συνδέσμου προς το ΥΠΑΝΕΝ που αφορά την ληξιπρόθεση υποβολή δηλώσεων “χωρίς επιδότηση” και “αγροτικής ιδιότητας”, προς τον ΛΑΓΗΕ (Ν. 4254/7-4-2014).