1. Home
  2. Νέα
  3. OPEC: Αποδυναμώνεται η αμερικανική παραγωγή το 2015

OPEC: Αποδυναμώνεται η αμερικανική παραγωγή το 2015

0

OPECΗ αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα σταματήσει την ανοδική της πορεία το 2015, σύμφωνα με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του αριθμού των εγκαταστάσεων εξόρυξης.

Στη μηνιαία του έκθεση, ο OPEC δήλωσε πως η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα σημειώσει άνοδο στα 13,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά το β’ μισό του 2015 και μετά θα αποκλιμακωθεί, αρχίζοντας να μειώνεται το β’ μισό του χρόνου.

Επιπροσθέτως, ο OPEC είπε πως η ζήτηση για το δικό του αργό πετρέλαιο αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο γύρω στα 29,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η ζήτηση για την παραγωγή των χωρών που δεν συμμετέχουν στον Οργανισμό θα μειωθεί κατά 165.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι αμερικάνικες εγκαταστάσεις εξόρυξης μειώθηκαν κατά 238 μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων το Μάρτιο σε 1.110 εγκαταστάσεις, επιβραδύνοντας το ρυθμό απόσυρσης σε σύγκριση με τις 335 εγκαταστάσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο OPEC, χρησιμοποιώντας στοιχεία της Baker Hughes.

Ο OPEC διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου στα 1,17 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2015.