1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Ντεσκάλτσι: αναγκαία η βελτίωση μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ντεσκάλτσι: αναγκαία η βελτίωση μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη

0

A worker turns a valve at an underground gas storage facility near StriyΣτο δίκτυο και στη ροή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, τονίζοντας ότι η πολιτική της Ε.Ε. πάνω στο ζήτημα χρειάζεται αναθεώρηση.

Συγκεκριμένα, ο Ντεσκάλτσι ανέφερε ότι η υπάρχουσα υποδομή επιτρέπει τη μεταφορά του αερίου από το βορρά προς το νότο και από τη Ρωσία προς την Δύση ομαλά, αλλά σε πολλά σημεία λείπουν οι διασυνδέσεις. Τα πράγματα βελτιώνονται, πρόσθεσε, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλα οφέλη από την καλύτερη διασύνδεση της Ιταλίας και της Ισπανίας με τις αγορές του βορρά.

“Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να γίνουμε μια ενιαία αγορά από 28 διαφορετικές. Έχουμε ένα καλό σύστημα μεταφοράς, το οποίο όμως δεν είναι διασυνδεδεμένο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κταλήγοντας, ο Ντεσκάλτσι ανέφερε ότι ανάλογες κινήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και στην Αφρική. “Η Βόρειος Αφρική είναι ήδη συνδεδεμένη. Πρέπει να εργαστούμε στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς η ήπειρος αυτή μπορεί να είναι πηγή εφοδιασμού για τον κόσμο και για την ίδια”.

tags: