1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Goldman Sachs: πτώση της τιμής του πετρελαίου

Goldman Sachs: πτώση της τιμής του πετρελαίου

0

sigkapouri-o-suriza-erikse-tin-timi-tou-petrelaiou.w_lΣε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου κινήθηκε χθες η Goldman Sachs. Βασική αιτία κατά τον οίκο αποτελεί η αυξανόμενη αποτελεσματικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας σχιστολιθικών και την αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ. Συνέστησε μάλιστα στους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές των δύο μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών, των ΒΡ και Statoil.

Δύο μόλις 48ωρα μετά την ανακοίνωση ομάδας στελεχών της ότι αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για την τιμή του Brent στα 58 δολάρια το βαρέλι από την προηγούμενη πρόβλεψη για 52 δολάρια και την τιμή του αργού στα 52 δολάρια το βαρέλι από την προηγούμενη για 48 δολάρια, η Goldman επικαλέσθηκε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συνταξιοδοτικών ταμείων και hedge funds, που προεξοφλούν υποχώρηση του Brent στα 55 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2020. Το αργό ΗΠΑ κινείτο χθες το βράδυ στα 59,63 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 64,38 δολάρια το βαρέλι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν, πάντως, με άνοδο χθες, μολονότι κινούνταν αρχικά πτωτικά για μία ακόμη φορά εξαιτίας της ανησυχίας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με απώλειες 1,17%, ενώ με τα μεγαλύτερα κέρδη, 1,29%, έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης