1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Tο φωτοβολταϊκό πάνελ LG NeON2 από την LG

Tο φωτοβολταϊκό πάνελ LG NeON2 από την LG

0

LGΈνα καινοτομικό και εξαιρετικά αποδοτικό φωτοβολταϊκό σύστημα παρουσίασε η LG Electronics στην Έκθεση Intersolar Europe, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, στη Γερμανία, από τις 10 έως και τις 12 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της πιο μεγάλης έκθεσης για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, η LG παρουσίασε τις νέες λύσεις φωτοβολταϊκών NeON 2, που είναι εξοπλισμένες με την νεοσύστατη ‘Cello Technology’ και προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αξιοπιστία και σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό τους, το πρώτο LG NeON.

Επιπλέον, το LG NeON 2 παρέλαβε την πρώτη μέρα της έκθεσης βραβείο ‘Intersolar Award for Photovoltaics’, για την πρωτοτυπία του και την τεχνολογική του καινοτομία.

Χάρη στην αποδοτικότητά του, το LG NeON 2 προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις ισχύος, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη στην αγορά των φωτοβολταϊκών. Η τεχνολογία ‘Cello’, το όνομα της οποίας προκύπτει από τα αρχικά των εννοιών ‘Cell Connection’ (διασύνδεση των κυψελών), ‘Electrically’(ηλεκτρική), ‘Low Loss’ (χαμηλή απώλεια), ‘Low Stress’ (χαμηλό στρες) και ‘Optical Absorption Enhancement’ (βελτίωση της οπτικής απορρόφησης), χρησιμοποιεί καλώδια κυκλικού σχήματος, προκειμένου να διανέμει το φως πιο αποτελεσματικά για καλύτερη απορρόφηση, μειώνοντας ταυτόχρονα την απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας, διαδίδοντας το ρεύμα σε 12 καλώδια.

Με βελτιωμένο συντελεστή θερμοκρασίας, το LG NeON 2 έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια μίας μέρας με έντονη ηλιοφάνεια και να είναι πιο αποδοτικό κατά τη διάρκεια των ημερών με συννεφιά, λόγω της μικρής μείωσης της κατανάλωσης στο αδύναμο φως του ήλιου. Επιπλέον, ενώ οι συμβατικές μονάδες σιλικόνης τύπου ‘p’ συχνά υποφέρουν από την φθορά του επαγόμενου φωτός (Light Induced Degradation – LID), το NeON 2 χρησιμοποιεί μονάδες τύπου ‘n’ (‘γκοφρέτα’), οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές.

Τέλος, η βελτιωμένη κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάνελ NeON 2 προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ακαμψίας και ενισχυμένο σχεδιασμό πλαισίου, με αποτέλεσμα η LG να έχει επεκτείνει την εγγύηση στα 12 χρόνια, διαθέτοντας πλέον την καλύτερη της βιομηχανίας.

Το φωτοβολταϊκό πάνελ LG Neon 2 αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή ενέργειας σε έναν περιορισμένο χώρο της στέγης. Το Neon 2 ισχύος 320W διαθέτει χωρητικότητα 6,4 kWp με 20 μονάδες (60 κυψέλες), ενώ η χωρητικότητα ενός ‘p-τύπου Mono’ ισχύος 285W με τον ίδιο αριθμό μονάδων παράγει μόνο 5,7 kWp. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής απόδοσης της LG μπορούν να εγκατασταθούν με ευκολία σε συστοιχία στην οροφή, ανεξάρτητα από το γύρω περιβάλλον.

Η αποτελεσματική διαχείριση του χώρου του NeON 2, το καθιστά κατάλληλο και για εγκατάσταση σε σύστημα μεγάλης κλίμακας, δεδομένου ότι με τη χρήση μόνο 60 κυψελών επιτυγχάνει υψηλότερη απόδοση ισχύος από μια μονάδα 72 κυψελών. Τέλος, χάρη στη λειτουργία ‘Balance of System’ (B.O.S.), το Neon™ 2 έχει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης, ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των χορδών, με βάση την υψηλότερη απόδοση και τη χαμηλότερη τάση σε σχέση με τις μονάδες 72 κυψελών.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς τους διοργανωτές της έκθεσης ‘Intersolar Europe’, αλλά και προς τις διεθνείς ενώσεις του κλάδου για την αναγνώριση του νέου LG NeON 2 στη φετινή εκδήλωση», δήλωσε ο Lee Chung-ho, Senior Vice President και Επικεφαλής του LG Solar Business Division. «Σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να καινοτομούμε προκειμένου να είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Το φωτοβολταϊκό πάνελ NeON 2 αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της καινοτομίας που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές περίπλοκες περιβαλλοντικές προκλήσεις, και η Έκθεση ‘Intersolar Europe’ προσφέρει την κατάλληλη περίσταση για να επιδείξει η LG όσα έχει να προσφέρει».