1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Κοτζιάς: εξετάζεται η προέκταση του Turkish Stream

Κοτζιάς: εξετάζεται η προέκταση του Turkish Stream

0

6a43029c352fe08e3c7dcb0e9071ca8dΥψηλά στην ατζέντα τοποθετείται το ενεργειακό ζήτημα στις συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με δηλώσεις σε συνέντευξή του συνέντευξη του στο “ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ”, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε πως στα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας βρίσκεται η προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου που θα φτάνει στα ελληνο-τουρκικά σύνορα. «Η Ελλάδα εξετάζει την κατασκευή ενός αγωγού που θα ξεκινήσει από τα ελληνικό-τουρκικά σύνορα, ως προέκταση του Turkish Stream, και, διερχόμενος από το ελληνικό έδαφος, θα μεταφέρει φυσικό αέριο προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία ακόμη δεν έλαβε επίσημα θέση για τον αγωγό αυτό ωστόσο εκδηλώνεται ενδιαφέρον από κυβερνητικούς παράγοντες για την συμμετοχή στο έργο αυτό. Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Σερβίας είναι ο συνομιλητής του κ. Κοτζιά, ο ομόλογος του Ίβιτσα Ντάτσιτς.