1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Στα μαχαίρια ΔΕΗ-Δήμος Ωραιοκάστρου

Στα μαχαίρια ΔΕΗ-Δήμος Ωραιοκάστρου

0

19c3fbdf3aeb6f6c0dc3bf13a90a23a0Στα μαχαίρια βρίσκονται ΔΕΗ και Δήμος Ωραιοκάστρου Θεσ/νίκης για τους πυλώνες στην περιοχή Παλαιοκάστρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο δήμος αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση κατάργησης ή υπογειοποίησης του δικτύου. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Ωραιοκάστρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση να πάρει τη νομική οδό η υπόθεση που ταλανίζει καιρό τώρα την περιοχή του Παλαιοκάστρου.

«Η ύπαρξη πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, καθώς το δίκτυο διέρχεται μέσα από τις κατοικημένες περιοχές και βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τις οικίες και τα σχολεία της εν λόγω περιοχής. Το γεγονός εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων», διευκρίνησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Η δημοτική αρχή ξεκίνησε πριν λίγους μήνες αλληλογραφία με τον ΑΔΜΗΕ, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο ΠΑΠΕΝ ζητώντας ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η απενεργοποίηση και η απομάκρυνση της συγκεκριμένης γραμμής. Στο παρελθόν ο ΑΔΜΗΕ είχε αναφέρει ότι, ύστερα από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, είχε σχεδιαστεί εντός τριετίας (δηλαδή έως το 2012) η κατάργηση και αποξήλωση τμημάτων των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που διέρχονται μέσα από τους οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου.