1. Home
  2. Νέα
  3. IEA: Μείωση εισαγωγών αργού στην Κίνα

IEA: Μείωση εισαγωγών αργού στην Κίνα

0

ΑργοΗ ισχυρή αύξηση των κινεζικών εισαγωγών πετρελαίου, που βοήθησαν να υποστηριχθεί η ζήτηση παγκοσμίως, θα μπορούσε να οδηγηθεί πλέον σε επιβράδυνση εν τω μέσω της ασθενέστερης οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης της ενεργειακής απόδοσης, δήλωσε ο νέος διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Φατίχ Μπιρόλ.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη στο Πεκίνο ότι ενώ η Κίνα είναι πιθανό να παραμείνει ο κορυφαίος οδηγός παγκοσμίως για την αύξηση της πετρελαϊκής ζήτησης στα επόμενα χρόνια, οι εισαγωγές της αργού πετρελαίου μπορεί να επιβραδυνθούν από το 10% που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενώ η αποθήκευση πετρελαίου από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις έχει βοηθήσει την στήριξη της κινεζικής ζήτησης παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, η ασθενέστερη ανάπτυξη και η αύξηση της αποτελεσματικότητας στην Κίνα θα μπορούσε να περιορίσει τη ζήτηση στο μέλλον.

Χαρακτήρισε μάλιστα την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης παγκοσμίως, “ένα ζήτημα που η πετρελαϊκή βιομηχανία θα πρέπει να λάβει υπόψη”.