1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Για πρώτη φορά στο τραπέζι συνέργειες ΔΕΗ-ιδιωτών

Για πρώτη φορά στο τραπέζι συνέργειες ΔΕΗ-ιδιωτών

0

dei_4Στο ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργειών ΔΕΗ και ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, οι πιθανές συμπράξεις θα μπορούσαν να αφορούν την κατασκευή καινούριων μονάδων ή έργα ΑΠΕ.

Αν και ο υπουργός τόνισε ότι μιλά σε καθαρά θεωρητική βάση, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σενάριο τίθεται στο τραπέζι από επίσημα χείλη. Ενδιαφέρον επίσης έχει πως, όσον αφορά τις πιθανές συνεργασίες, αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα, δηλαδή νέα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος και μονάδες ΑΠΕ. Μάλιστα, όσον αφορά το δεύτερο ενδεχόμενο, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίηση των ΑΠΕ στα νησιά.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως οι επικείμενες αλλαγές στην αγορά ενέργειας δεν θα πλήξουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Παράλληλα, μίλησε για σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ, τονίζοντας ότι καταρτίζεται ήδη μία εναλλακτική πρόταση ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί.