1. Home
  2. Νέα
  3. Περιορισμένες παραμένουν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν

Περιορισμένες παραμένουν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν

0

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠεριορισμένες ως και το πρώτο μισό του 2016 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, αφού τότε θα είναι «εύλογο» να περιμένουμε την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά τη χώρας, ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, οι υπερπόντιες αποστολές πιθανότατα θα παραμείνουν στο 1 – 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μέχρι να εφαρμοστούν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ Ιράν και παγκόσμιων δυνάμεων, τόνισε ο Amos Hochstein, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ και συντονιστής σε διεθνή θέματα ενέργειας. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν «πολύ στενά» τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σιγκαπούρη.

Στο μεταξύ, το Ιράν ετοιμάζεται να αυξήσει τις αποστολές σε μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές του αργού βρίσκονται κοντά σε χαμηλά επίπεδα έξι ετών και εν μέσω ενός κορεσμού παγκοσμίως. Η χώρα, η οποία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ πριν οι κυρώσεις αναχαιτίσουν τις εξαγωγές του, έχει δεσμευτεί να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς που έχει χάσει από ανταγωνιστές όπως οι Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και η Ρωσία.