1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Αναστέλλεται και επίσημα ο Turkish Stream

Αναστέλλεται και επίσημα ο Turkish Stream

0

ago290515Αναστέλλεται και επίσημα πλέον το σχέδιο του αγωγού Turkish Stream, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

“Οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί”, σημείωσε συγκεκριμένα ο υπουργός, ενώ είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθύνοντα της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ότι “όσον αφορά τον Turkish Stream, η Τουρκία θα πρέπει να στραφεί στη Ρωσία αν ενδιαφέρεται για το έργο. Αυτή τη στιγμή δεν μας έχει κάνει πρόταση”.

Την 1η Δεκεμβρίου η Μόσχα είχε λάβει την απόφαση να διακόψει τη λειτουργία της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Τουρκίας που αφορά το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται η διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών πάνω σε ζητήματα του αγωγού πριν καν συμβούν τα γεγονότα στη Συρία. Η Τουρκία επιθυμούσε την κατασκευή μιας μόνο γραμμής του αγωγού, ενώ η Ρωσία ζητούσε και μια δεύτερη για την τροφοδοσία της Ευρώπης. Επίσης, ο αγωγός συνδέθηκε και με το ζήτημα της παροχής έκπτωσης στο αέριο που εισάγει η Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο κος Νόβακ δήλωσε πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, καθώς διατηρούνται ακόμη οι επαφές.