1. Home
  2. Νέα
  3. Κύπρος: Ο διαγωνισμός «Δράση για την Ενέργεια»

Κύπρος: Ο διαγωνισμός «Δράση για την Ενέργεια»

0

ΚYΠΡΟΣTο ΕΤΕΚ και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας εξήγγειλαν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τον παγκύπριο διαγωνισμό «Δράση για την Ενέργεια», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Και ο φετινός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το Επιμελητήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του διαγωνισμού και το ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει αλλά και τα οφέλη που έχουν αποκομίσει, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, έχει αποφασίσει όπως αυτός καταστεί θεσμός για τα σχολικά δρώμενα του τόπου μας. Από την εμπειρία της διοργάνωσης του διαγωνισμού κατά τις τελευταίες τρείς σχολικές χρονιές, οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες επιδεικνύουν σημαντικό ενδιαφέρον για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας και διαφαίνεται ότι ο βασικός στόχος του διαγωνισμού για την ανάπτυξη της κατάλληλης κουλτούρας για την έρευνα και την καινοτομία ανάμεσα στους μαθητές και τους νέους έχει επιτευχθεί.

Η φετινή όπως και η περσινή διοργάνωση υποστηρίζεται επιστημονικά και εργαστηριακά από το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, το οποίο θα διαθέσει τις εργαστηριακές του εγκαταστάσεις και θα παρέχει καθοδήγηση από ακαδημαϊκό προσωπικό σε όσες σχολικές μονάδες το ζητήσουν.

Συνεχής ενημέρωση για τον Διαγωνισμό δίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ, www.etek.org.cy. Οι νικητές κερδίζουν χρηματικά βραβεία. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η iMER Medical Services, η Epiphaneiou Energy και η Miltiades Neophytou Ltd.