Επιμένουν στον λιγνίτη Ιαπωνία και Νότια Κορέα!
Κολλημένες με τον λιγνίτη φαίνεται πως είναι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, καθώς συνεχίζουν να σχεδιάζουν την κατασκευή δεκάδων νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας άνθρακα, παρά την υπογραφή της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο ασιατικές χώρες θα δημιουργήσουν πάνω από 60 νέους σταθμούς μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας να επιβεβαιώνουν ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση του αριθμού αυτού μετά την υπογραφή της συμφωνίας!
Η Ιαπωνία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι η cop21 δε θα αλλάξει τα σχέδιά της.
«Η θέση μας σχετικά με τις νέες εγκαταστάσεις άνθρακα είναι αμετάβλητη», σημείωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι εκπομπές θα μειωθούν, καθώς οι παρωχημένες μονάδες θα αντικατασταθούν από νέες, τεχνολογικά πιο εξελιγμένες.