1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Εκτός διακοψιμότητας Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος

Εκτός διακοψιμότητας Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος

0

D57EE80DA1843D007344F74656902665Εκτός των δημοπρασιών για τη διακοψιμότητα θα τεθούν η Χαλυβουργία Ελλάδος και η Χαλυβουργική, αν τεθεί σε ισχύ η πρόταση του ΑΔΜΗΕ για την τροποποίηση των όρων συμμετοχής στις δημοπρασίες.

Όπως αναφέρει το capital.gr και ο δημοσιογράφος Χάρης Φλουδόπουλος, η εν λόγω τροποποίηση έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση από τον Διαχειριστή και προβλέπει πως οι προσφορές από τις βιομηχανίες που συμμετέχουν θα γίνονται ανάλογα με την κατανάλωση που έχει μια βιομηχανική μονάδα κατά την περίοδο της δημοπρασίας και όχι σύμφωνα με στοιχεία της κατανάλωσης που είχε στο παρελθόν.

Μετά την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομικής δραστηριότητας, τα δύο εργοστάσια έχουν σταματήσει να λειτουργούν ως χαλυβουργεία, με τη Χαλυβουργική παραμένει ως ελασματουργείο.

Επομένως, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η τροποποίηση, τότε οι δύο βιομηχανίες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις επόμενες δημοπρασίες, στις 31 Μαρτίου, παρόλο που είχαν πάρει μέρος στην “πρεμιέρα” εφαρμογής του μέτρου.