1. Home
  2. Νέα
  3. Πρ. Παυλόπουλος: “Εμπορική γέφυρα ο αγωγός Ισραήλ-Κύπρου Ελλάδας”

Πρ. Παυλόπουλος: “Εμπορική γέφυρα ο αγωγός Ισραήλ-Κύπρου Ελλάδας”

0

paulopoulosΣτην συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ σε θέματα ενέργειας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του σε ισραηλινή εφημερίδα με αφορμή την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ισραήλ. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στη μελέτη κατασκευής ενός αγωγού που θα καταλήγει στην Ελλάδα και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τον Κύπρο και το Ισραήλ.

“Η δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά κοιτάσματα μέσω Κύπρου προς την Ελλάδα θα αποτελέσει εμπορική γέφυρα για την απρόσκοπτη σύνδεση με την Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε επίσης ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές. “Κατά το τελευταίο έτος, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά 32%. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 30 κοινά έργα μεταξύ ισραηλινών και ελληνικών εταιρειών και αναμένουμε σύντομα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για νέες συνεργασίες”, σημείωσε.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει τις ισραηλινές εταιρείες “να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα”, και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή ενός ασφαλούς και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.