1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Φυσικό αέριο στην Κ.Μακεδονία…
Φυσικό αέριο στην Κ.Μακεδονία…

Φυσικό αέριο στην Κ.Μακεδονία…

0

Επιτέλους κάποια καλά νέα  για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου διαβάσαμε αυτές τις ημέρες. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι προτεραιότητα της περιφέρειας  είναι η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα προσέθεσε ότι έχουν ήδη γίνει τέσσερις συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο και άλλες δυο στην Περιφέρεια, όπου προγραμματίζονται και τα έργα και οι απαιτούμενοι πόροι μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) για τη χρηματοδότηση της επέκτασης.

Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης

Η χρηματοδότηση της σύνδεσης των αστικών κέντρων με το δίκτυο του φυσικού αερίου θα είναι μικτή, τόσο από το ΣΕΣ 2014 – 2020, όσο κι από τη ΔΕΠΑ.

Ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε επίσης ότι οι Σέρρες εντάσσονται στην πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου εκτός Θεσσαλονίκης και τα έργα για τη σύνδεση της πόλης με το φυσικό αέριο αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Εκτός από τις Σέρρες, σε πρώτη φάση  θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο το Κιλκίς, η Βέροια, η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά. Σε επίπεδο χώρας μάλιστα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τις πρώτες τρεις Περιφέρειες, τα αστικά κέντρα των οποίων (εκτός Θεσσαλονίκης και Αθηνών) θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι η έναρξη των εργασιών στις πρώτες πόλεις υπολογίζεται  να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους με συνολικό προϋπολογισμό που θα δαπανήσει η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας άνω των 20 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ.

Ευχάριστα τα νέα από την  Κ.Μακεδονία, να δούμε πότα θα υπάρξει επέκταση και στην υπόλοιπη Αττική…