1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Σε καλό δρόμο το αέριο κίνησης…
Σε καλό δρόμο το αέριο κίνησης…

Σε καλό δρόμο το αέριο κίνησης…

0

aeriokinisi-minΠαρά τη φημολογία  για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής στο αέριο κίνησης  εξακολουθεί την αυξητική τάση στις προτιμήσεις των οδηγών Ι.Χ. Όπως διαβάζουμε λοιπόν, εντυπωσιακή άνοδο κατανάλωσης σημειώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα «παλιά» πρατήρια φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ, εκείνα δηλαδή που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας και συνεπώς μπορεί να υπάρξει σύγκριση.

Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που υπάρχουν για το πρώτο τρίμηνο δείχνουν ότι οι καταναλώσεις είναι διπλάσιες από εκείνες του πρώτου τριμήνου του 2015, γεγονός που επιβεβαιώνει την ταχεία ανάπτυξη του καυσίμου στην αυτοκίνηση.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΠΑ αναπτύσσει το δίκτυό της με το σήμα «Fisikon», και τα 8 σημερινά πρατήρια θα είναι 10 μέχρι τον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσουν τα 12, ενώ για το τέλος του 2017 ο προγραμματισμός λέει ότι θα έχουν γίνει 17.

Συγχρόνως, πέραν των προγραμμάτων προώθησης για τα καινούργια αεριοκίνητα αυτοκίνητα, η εταιρεία συμμετέχει και σε εκπαιδεύσεις τεχνιτών για τη μετατροπή των υφιστάμενων («μεταχειρισμένων») οχημάτων, προκειμένου να καλύπτεται και από σχετική πιστοποίηση (ως προς τον εξοπλισμό, αλλά και την εργασία).

Βέβαια όπως είπαμε και στην αρχή  υπάρχει πάντα  η  εκκρεμότητα  με το τι θα γίνει τελικά με τις τιμές…Πάντως η τάση είναι αυξητική  και  θα πρέπει να υπάρξει στο κυβερνητικό επιτελείο η δεύτερη σκέψη ότι οι χαμηλές τιμές φέρνουν μεγαλύτερη κατανάλωση και αυξημένα έσοδα για τα δημόσια ταμεία…