ΔΕΗ: Σενάρια για μείωση 10% των τιμολογίων για τα συνεπή νοικοκυριά
Η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής έκπτωσης 10% στα νοικοκυριά που είναι συνεπή στην εξόφλησή των λογαριασμών τους. Αυτό αποκαλύπτει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τους οποίους η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της, μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Με βάση τις ίδιες πηγές, στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί 450.000 καταναλωτές, εκ των οποίων το 85% είναι νέοι.
Η απόδοση του προγράμματος τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση με την οποία καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που καταναλώνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί, επιτρέπει στη ΔΕΗ να έχει μια πιο επιθετική πολιτική υπέρ των πελατών της, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο κύκλοι του υπουργείου.