Home Θέρμανση - κλιματισμός Νέα σειρά κλιματιστικών από την Daikin
Νέα σειρά κλιματιστικών από την Daikin

Νέα σειρά κλιματιστικών από την Daikin

0
0

daikin-minΚαλαίσθητη και με έξυπνη χρήση της τεχνολογίας, η νέα οικιακή σειρά Bluevolution έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευκολία χρήσης και χαμηλό κόστος λειτουργίας, παρέχοντας παράλληλα υγιεινό εσωτερικό κλιματιζόμενο περιβάλλον. Τα μοντέλα του 2016 περιλαμβάνουν το νέο Daikin Emura, με βάση το βραβευμένο σχεδιασμό των προκατόχων του, και μια ολοκαίνουρια σειρά εσωτερικών μονάδων FTXM και εξωτερικών μονάδων Multi.

Περισσότερα οφέλη με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας

H νέα σειρά Bluevolution είναι σχεδιασμένη από την DAIKIN στην Ευρώπη, και κατατάσσεται στην ενεργειακή κλάση A+++ για μέγιστη ενεργειακή απόδοση τόσο στη λειτουργία θέρμανσης όσο και στη λειτουργία ψύξης.  Όλα τα μοντέλα είναι βελτιστοποιημένα για εποχιακή ενεργειακή απόδοση, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές κλιματικές ζώνες και τις εποχιακές διαφορές θερμοκρασίας όλο το χρόνο, ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας μέσω αυτόματων ρυθμίσεων του συστήματος.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός

Τα σχεδόν αθόρυβα κατά τη λειτουργία, συστήματα της νέας σειράς Bluevolution περιλαμβάνουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κλιματισμού:  Έξυπνοι αισθητήρες κίνησης προσαρμόζουν αυτόματα την παροχή αέρα ώστε να ελαχιστοποιείται η δημιουργία ρευμάτων και μειώνουν την παροχή σε χώρους που δεν υπάρχουν άτομα, για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η παροχή αέρα 3D εξασφαλίζει ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο το χώρο για βέλτιστη άνεση.

Διατηρήστε το περιβάλλον του σπιτιού σας υγιεινό

Η νέα σειρά εσωτερικών μονάδων Split FTXM διαθέτει την τελευταία τεχνολογία Flash Streamer της DAIKIN που χρησιμοποιεί ηλεκτρόνια υψηλής ταχύτητας για την εξουδετέρωση αλλεργιογόνων, οσμών και βακτηρίων, χωρίς ανάπτυξη μούχλας και ιών, παρέχοντας καθαρότερο αέρα μέσα σε μόλις 10 λεπτά – μέχρι και τρεισήμισι φορές γρηγορότερα συγκριτικά με τον φυσικό εξαερισμό (όπως αποδείχθηκε σε ανεξάρτητες δοκιμές*). Αυτή η τεχνολογία είναι επίσης διαθέσιμη ως μέρος του Ururu Sarara, του κορυφαίου συστήματος διαιρούμενου τύπου της DAIKIN.

Έξυπνος έλεγχος

Για τα συστήματα Multi split, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου έως και πέντε μονάδων από ένα και μόνο κεντρικό σύστημα, είτε με ενσύρματο χειριστήριο είτε ασύρματα, μέσω μιας προαιρετικής εφαρμογής που επιτρέπει τη ρύθμιση εξ αποστάσεως. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συγκεκριμένες μονάδες να εξυπηρετούν μεμονωμένες ζώνες κλιματισμού και ανάλογα με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά χρήσης των χώρων. Αυτό έχει ως σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη. Οι ίδιες δυνατότητες ελέγχου ισχύουν και για τη σειρά διαιρούμενου τύπου.

Μεγάλη γκάμα προϊόντων με ψυκτικό μέσο χαμηλού δείκτη GWP

Ως κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων HVAC, η DAIKIN έχει παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού που έχουν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με την επιλογή του ψυκτικού μέσου να αποτελεί βασικό παράγοντα στην προσπάθεια για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η νέα σειρά Bluevolution  χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο R-32, μια εναλλακτική λύση που σέβεται περισσότερο το περιβάλλον και η οποία παρέχει στους ιδιοκτήτες κατοικιών οικονομικά προσιτή άνεση και μέγιστη απόδοση. Ασφαλές κατά το χειρισμό, συμμορφώνεται ήδη πλήρως με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ που αφορούν τη χρήση ψυκτικών μέσων σε οικιακά συστήματα κλιματισμού που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2025.

Μετά την παρουσίαση του Ururu Sarara το 2013, την πρώτη αντλία θερμότητας αέρα-αέρα οικιακής χρήσης στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ψυκτικό R-32, η DAIKIN Europe πρωτοπορεί στον κλάδο χάρη στα νέα μοντέλα DAIKIN Emura και FTXM, προσφέροντας στους Ευρωπαίους καταναλωτές τη μεγαλύτερη σειρά οικιακών κλιματιστικών που σέβονται περισσότερο το περιβάλλον και έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Γιατί να μην απολαμβάνετε άμεσα αποδοτικό κλιματισμό στο σπίτι σας;

Η εγκατάσταση της νέας σειράς μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς αντικατάσταση των υφιστάμενων σωληνώσεων, εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Η αντικατάσταση παλαιότερων συστημάτων που λειτουργούν με ψυκτικά μέσα R-22, R407c ή R410a μπορεί να γίνει επίσης από εξειδικευμένο εγκαταστάτη.

Η σειρά μονάδων κλιματισμού BLUEVOLUTION για οικιακή χρήση της DAIKIN είναι ήδη διαθέσιμη στα καταστήματα.

tags: