1. Home
  2. Νέα
  3. Κωτσόβολος: Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι
Κωτσόβολος: Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι

Κωτσόβολος: Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι

0

DSC_0021Μήπως έχετε ένα άχρηστο ψυγείο σκονισμένο στο υπόγειο, που το αντικαταστήσατε είτε επειδή είχε χαλάσει, είτε απλώς γιατί είχε παλιώσει; Τότε μπορείτε να του ξαναδώσετε «ζωή», προσφέροντάς το σε μία άπορη οικογένεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Κωτσόβολος, η οποία θα το παραλάβει εντελώς δωρεάν, θα το επισκευάσει και θα το απολυμάνει. Έτσι, μέσω των δομών κοινωνικής στήριξης Δήμων της χώρας, στη συνέχεια η συσκευή θα φτάσει σε ένα νοικοκυριό που την έχει ανάγκη.

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρικών ειδών ξεκίνησε στη χώρα μας το πρόγραμμα «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», μία νέα πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο να βελτιώσει τη ζωή συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούν να την παραχωρήσουν σε κάποια από τις άπορες οικογένειες που στηρίζονται από τις δομές κοινωνικής στήριξης των Δήμων όπου ανήκουν.

Η πρωτοβουλία «Second Home» της Κωτσόβολος ξεκινά πιλοτικά με συνεργάτες τέσσερις Δήμους της Ελλάδος και τις δομές κοινωνικής τους στήριξης: τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Ιωαννίνων και τον Δήμο Κομοτηνής. Έτσι, σε πρώτη φάση το «Second Home» θα έχει ως αποδέκτες τις οικογένειες αυτών των Δήμων, βάσει των στοιχείων που διατηρούνται, και έχουν ανάγκη για ηλεκτρικές συσκευές. Στο επόμενο διάστημα, η εταιρεία έχει σκοπό να επεκτείνει το πρόγραμμα με τη συνεργασία ακόμα περισσότερων Δήμων ανά την Ελλάδα, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερες οικογένειες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

«Κλειδί» το δίκτυο διανομής

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dixons South-East Europe – Κωτσόβολος,  δήλωσε πως το «Second Home» αποτελεί την πιο μεγάλη διαρκή κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρείας έως τώρα. «Η Κωτσόβολος αποτελεί μια ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνικά εταιρεία και κάθε χρόνο η προσφορά μας προς την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει χαρά ως σύνολο εργαζομένων, αλλά και ως ανθρώπων, τον καθένα ξεχωριστά. Αυτή η πρωτοβουλία ωστόσο, αποτελεί την πρώτη μας οργανωμένη προσπάθεια σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας, και αυτό την κάνει ξεχωριστή», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα χάρις στο μεγάλο δίκτυο διανομής της Κωτσόβολος, το οποίο εκτός από την παράδοση προϊόντων αναλαμβάνει και την ανακύκλωση, αφού με ένα τηλεφώνημα οποιοσδήποτε καταναλωτής μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία να πάρει την παλιά του συσκευή. «Είναι ένας τομέας που είμαστε πολύ δραστήριοι, αφού μόνο την προηγούμενη οκταετία ανακυκλώσαμε 800.000 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, δηλαδή 13.000 τόνους. Έτσι, το “Second Home” προέκυψε όταν στην πορεία συνειδητοποιήσαμε πως αρκετές συσκευές μπορούν εύκολα να επαναλειτουργήσουν», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

2.000 συσκευές ετησίως

Ο ίδιος εκτιμά πως, με τα σημερινά δεδομένα, περίπου 1.500-2.000 συσκευές τον χρόνο μπορούν να βρουν «Δεύτερο Σπίτι». Ένα νούμερο που μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί αν υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση από όσους διαθέτουν μία ή παραπάνω ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής), η οποία είτε είναι παλιά, είτε πλέον δεν την χρησιμοποιούν.

Η Κωτσόβολος αναλαμβάνει να την παραλάβει από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας δωρεάν ενώ, στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν επισκευάζεται, αναλαμβάνει να την ανακυκλώσει ακολουθώντας τη διαδικασία Ανακύκλωσης της εταιρείας, διασφαλίζοντας το σωστό τρόπο αποσυναρμολόγησής της και προστασίας του περιβάλλοντος.  Περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι», αλλά και για το πώς η παλιά σας συσκευή θα μπορεί να αποκτήσει ένα νέο σπίτι, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση secondhome.kotsovolos.gr.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «Το “Second Home” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι δομές κοινωνικής στήριξης του Δήμου καλύπτουν αυτή τη στιγμή 25.000 ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης, ανέφερε πως η προσπάθεια του κράτους δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. «Σε αυτό το πλαίσιο, μας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια πρωτοβουλίες όπως αυτή της Κωτσόβολος, την οποία ευχαριστούμε που ενέταξε τον δήμο μας σε αυτήν την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, σημειώνοντας ότι τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 8 εκατ. ευρώ, για το οικονομικό έτος που έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «τρέχει» ένα επενδυτικό πλάνο 10 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή των ψηφιακών υποδομών της εταιρείας, σε συνεργασία με την IBM. Επιπλέον, η Κωτσόβολος θα αυξήσει το προσωπικό της κατά 350 άτομα μέχρι το τέλος του χρόνου, τα οποία θα προστεθούν στους περίπου 2.000 εργαζόμενους που απασχολεί.