1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Επαφές Π. Σκουρλέτη για διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας με Ιράν
Επαφές Π. Σκουρλέτη για διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας με Ιράν

Επαφές Π. Σκουρλέτη για διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας με Ιράν

0

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, Majid Takht Ravanchi, επικεφαλής αντιπροσωπείας της χώρας του,
παρόντος και του πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα, Majid M. Shabestari. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, συνεργάτες του υπουργού και ο διευθύνων σύμβουλος των
ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης.

Στη συνάντηση εκφράστηκε το ενδιαφέρον για διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας, με κοινή την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την ιρανική πλευρά επισημάνθηκε η απρόσκοπτη εξέλιξη της υφιστάμενης συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ στον τομέα της προμήθειας αργού πετρελαίου και η διάθεση επέκτασής της με την αύξηση των ποσοτήτων αργού, αλλά και με πρόσθετα προϊόντα.

Στο ίδιο πνεύμα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG),του φυσικού αερίου, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας. Σε αυτούς τους τομείς θα υπάρξει μέριμνα συγκεκριμένης διερεύνησης των πιθανών συνεργειών σε συνεννόηση και με την πρεσβεία, για την εξάντληση επενδυτικών ευκαιριών στο Ιράν και συνεργασιών ανάμεσα σε εταιρίες των δύο χωρών.

Ο κ. Π. Σκουρλέτης, αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί και προτίθεται να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στο Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαίωσε τη διάθεση διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.