1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Όμιλος Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν και τον κλάδο Ενέργειας
Όμιλος Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν και τον κλάδο Ενέργειας

Όμιλος Μυτιληναίος: Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν και τον κλάδο Ενέργειας

0

evaggelos-mytilinaiosΑισιοδοξία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών για το σύνολο της φετινής χρονιάς, εκφράστηκε χθες από  διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την τηλεδιάσκεψη (conference call) με αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο σε σύγκριση με το πρώτο, σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του ομίλου Ευάγγ. Μυτιληναίου.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη ΜΕΤΚΑ ανακοινώθηκε η ανάληψη του έργου για το πρώτο solar farm στο Ιράν, ισχύος 10 MWμε ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2016. Σταθερά επιδιώκει τη διείσδυση του στο Ιράν ο όμιλος “Μυτιληναίος” και τους επόμενους μήνες αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για  την υλοποίηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 900 MW από τη ΜΕΤΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΤΚΑ είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Aναφερόμενος στην “Αλουμίνιον της Ελλάδος” o Ευάγγ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η εταιρία μέσω των προγραμμάτων ΜΕΛΛΟΝ και EXCELLENCE κατόρθωσε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, σε ένα παγκόσμιο αρνητικό περιβάλλον για την αγορά των μετάλλων. Ο ίδιος προανήγγειλε και τρίτη δέσμη μέτρων: “Προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω η θυγατρική του ομίλου, σχεδιάζεται και τρίτο πρόγραμμα για το 2017-2018 με στόχο τον συνεχή έλεγχο του κόστους σε ανταγωνιστικά επίπεδα”, σημείωσε.

Έμφαση δόθηκε στον τομέα της ενέργειας με τον Ευάγγ. Μυτιληναίο να υπογραμμίζει τη στρατηγική συνεργασία της Protergia με την Cosmote στη λιανική πώληση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας: “Η ενισχυμένη παρουσία του τομέα ενέργειας ο οποίος αναπτύσσεται σταθερά στο retail, λειτούργησε αντισταθμιστικά στα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου”, πρόσθεσε.