1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. «Παραμένουμε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», δηλώνει ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν
«Παραμένουμε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», δηλώνει ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

«Παραμένουμε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», δηλώνει ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

0

azer_0Τη δυσαρέσκεια των Αζέρων για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον ΔΕΣΦΑ κατέθεσε ο πρέσβης στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγεφ, σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής». Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, η τροπολογία Σκουρλέτη που ρυθμίζει τα μελλοντικά έσοδα του ΔΕΣΦΑ.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν χαρακτηρίζει «άνευ προηγουμένου» την τροπολογία Σκουρλέτη και μιλάει για σοβαρό πλήγμα αν δεν βρεθεί άμεσα λύση .

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει συζητηθεί με την Socar λέει ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν και καθιστά την εκ των προτέρων συμφωνημένη αγορά μετοχών του ΔΕΣΦΑ οικονομικά ασύμφορη δυσκολεύοντας τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. «Για να είμαι ειλικρινής αυτό που συνέβη είναι μια πράξη άνευ προηγουμένου. Η Socar σε όποια χώρα του κόσμου κι αν δραστηριοποιείται δεν έτυχε τέτοιας αντιμετώπισης».

Ο κ Μουσταφάγεφ σημειώνει ότι «παρά τις σημαντικές αλλαγές όρων της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ παραμένουμε στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και μας ενδιαφέρει η ταχεία ολοκλήρωσή της. Η αξία της εταιρείας έχει μειωθεί, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί γι αυτό αναμένουμε από την ελληνική πλευρά συγκεκριμένα μέτρα για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν».