1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Ευάγγ. Μυτιληναίος: Στο 10% θα ανέλθει το μερίδιο της Protergia το 2018
Ευάγγ. Μυτιληναίος: Στο 10% θα ανέλθει το μερίδιο της Protergia το 2018

Ευάγγ. Μυτιληναίος: Στο 10% θα ανέλθει το μερίδιο της Protergia το 2018

0

evaggelos-mytilinaiosΚατά τη  διάρκεια της παρουσίασης των προοπτικών του ομίλου  Μυτιληναίος σε θεσμικούς επενδυτές ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος  δήλωσε ότι Protergia, η εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος,  που σήμερα κατέχει μερίδιο 2,5%, το 2017 θα το διπλασιάσει και το 2018  θα ελέγχει το 10% της συνολικής αγοράς.

Όσον αφορά στην πορεία του ομίλου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2017. Αναφορικά με προβλέψεις για το 2016, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα επίπεδα του 2015, δηλαδή περίπου 1,84 δισ. ευρώ, με μικρή μείωση του EBITDA. Αναλύοντας τις προβλέψεις αυτές, τόνισε ότι στις δραστηριότητες Αλουμινίου και ΜΕΤΚΑ κατεγράφη μείωση του τζίρου λόγω πτώσης των τιμών μετάλλου και μείωσης κατασκευαστικού έργου, οι οποίες μειώσεις ωστόσο αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα της ενέργειας.

Για την Αλουμίνιο της Ελλάδος ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως θα έχει ένα πολύ καλό τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ένα επίσης πολύ καλό πρώτο τρίμηνο του 2017 ενώ για τη ΜΕΤΚΑ ανέφερε πως τα μεγέθη της υπολείπονται περίπου 40%  σε σχέση με το παρελθόν και βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού. Όπως εξήγησε, θα καταβληθεί προσπάθεια η εταιρεία να μην περιορίζεται στο μέλλον μόνο στο κατασκευαστικό αντικείμενο αλλά να συμμετέχει και με άλλο τρόπο σε σύνθετα  ενεργειακά έργα.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος σημείωσε ότι η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις  .

Ειδικά, για τον όμιλο,τόνισε πως η ένταξη της χώρας στο QE μπορεί να οδηγήσει σε επιτόκια δανεισμού 2% με αποτέλεσμα να αλλάξει η στρατηγική και από αμυντική να γίνει πιο επιθετική ενώ υπογράμμισε ότι το κύριο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι το υψηλό ποσοστό των επιτοκίων.