1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Πιο κοντά στη Δυτική Ελλάδα το φυσικό αέριο…
Πιο κοντά στη Δυτική Ελλάδα το φυσικό αέριο…

Πιο κοντά στη Δυτική Ελλάδα το φυσικό αέριο…

0

natural_gas_burnerΣε καλό δρόμο βρίσκεται όπως διαπιστώνουμε η προεργασία για τη μετάβαση του φυσικού αερίου και στη Δυτική Ελλάδα, με στόχο να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της, όπως είναι η στρατηγική της Περιφέρειας.

Χθες πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην ΠΔΕ», όπου παρουσιάστηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας των τμημάτων ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας που έχει αναλάβει να διερευνήσει τις καταναλώσεις, το κόστος και ιδίως το όφελος που θα έχει ολόκληρη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες.

Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας υπογράμμισε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και την ΔΕΠΑ Α.Ε. έχοντας έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο, μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, υπογράφοντας σχετική Προγραμματική Σύμβαση, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έλευση του φυσικού αερίου. Θέλουμε να θέσουμε την Περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας σημείωσε: «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αποκλεισμένη από το φυσικό αέριο, από τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Σήμερα συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη σύνδεση του δικτύου σε σπίτια, επιχειρήσεις και βιομηχανίες για το μεγαλύτερο έργο σε όφελος για την κοινωνία μετά τις βασικές υποδομές αυτοκινητοδρόμους και σιδηρόδρομο».

Η εξέλιξη είναι ευχάριστη για τη Δυτική Ελλάδα  και ελπίζουμε σύντομα να αρχίσει να τρέχει το φυσικό αέριο στην περιοχή.