1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Π. Σκουρλέτης: Θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι προσωπική, η μη ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ
Π. Σκουρλέτης: Θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι προσωπική, η μη ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ

Π. Σκουρλέτης: Θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι προσωπική, η μη ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ

0

skourletisO υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News επιμένει στη θέση του ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% θα είναι καταστροφική, χαρακτηρίζοντας ως «ξεπερασμένη και λάθος επιλογή που προσπάθησε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Διευκρινίζει ότι η εναντίωσή του στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν είναι προσωπική θέση του, αλλά θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό πρόγραμμά του Σεπτεμβρίου 2015. «Δεν πρέπει να παραδώσουμε ένα εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε ιδιώτες. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ είναι περισσότερο αναγκαία σε μια ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει.

Στην ίδια συνέντευξη, σημειώνει πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής ενός νέου μνημονίου. Όπως τονίζει, «κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας του σημερινού προγράμματος».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι τα δυο πρώτα μνημόνια απέτυχαν «διότι οδήγησαν στην ανακύκλωση της λιτότητας» ενώ εκτιμά ότι το σημερινό πρόγραμμα «μπορεί να δημιουργήσει τους όρους της εξόδου από τη λιτότητα και την κρίση».