1. Home
  2. Καύσιμα
  3. ΚΚΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία
ΚΚΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία

ΚΚΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία

0

«Ο λαός πληρώνει με χίλιους τρόπους και το κεφαλαίο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κερδίζουν με άλλους τόσους», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής απο το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ότι το 95% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα και μόλις το 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία, όπως δίνεται στους εφοπλιστές και να απαλλαχθούν από ΦΠΑ για τα αναλώσιμα όπως συμβαίνει με τις ξένες πρεσβείες. Ανέφερε ότι θα πρέπει να δίνεται δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά στα σχολεία και κανένα να μην είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σημείωσε ότι δουλειά για τους οικοδόμους υπάρχει αν γίνουν τα 1.500 νηπιαγωγεία που χρειάζονται, αν προχωρήσει η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί αλλαγή εξουσίας καθώς για την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα προτεραιότητα είναι οι δανειστές, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες και όχι οι λαϊκές οικογένειες που φτύνουν αίμα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.