1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Ρώσος “ιππότης” με προσφορά 130 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Mamidoil – Jetοil
Ρώσος “ιππότης” με προσφορά  130 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Mamidoil – Jetοil

Ρώσος “ιππότης” με προσφορά 130 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Mamidoil – Jetοil

0

Ρωσικός όμιλος υπέβαλε δεσμευτική πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες, για την εταιρεία πετρελαιοειδών Mamidoil – Jetοil του ομίλου Μαμιδάκη προσφέροντας 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών της στοιχείων, στα πλαίσια σχεδίου διάσωσης-αναδιάρθρωσης στα πρότυπα  του «μοντέλου Μαρινόπουλου». Η Mamidoil – Jetοil να σημειωθεί ότι έχει  καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day, ο ρωσικός όμιλος προτείνει συμφωνία εξυγίανσης με συναίνεση της πλειοψηφίας των πιστωτών και ένταξη της Mamidoil – Jetοil στις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει «κούρεμα» υποχρεώσεων, εξόφληση μέρους των υπολοίπων από το τίμημα που θα καταβάλει ο επενδυτής και ρύθμιση του ανεξόφλητου υπολοίπου για τμηματική αποπληρωμή του.

Από το προσφερόμενο τίμημα των 130 εκατ. ευρώ, το 65% προτείνεται να δοθεί  στις τράπεζες έναντι ληξιπρόθεσμών απαιτήσεων τους, το 25% το Δημόσιο και το 10% σε προμηθευτές.

Όπως έγινε και στην περίπτωση της αλυσίδας «Μαρινόπουλος», τα περιουσιακά στοιχεία της Mamidoil θα μεταβιβαστούν σε καινούργια εταιρεία με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από τον ρωσικό όμιλο. Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, όπως και το ανεξόφλητο μέρος των δανείων και λοιπών υποχρεώσεων.