Home Θέρμανση - κλιματισμός Daikin Altherma: Ηγέτης στις αντλίες θερμότητας
Daikin Altherma: Ηγέτης στις αντλίες θερμότητας

Daikin Altherma: Ηγέτης στις αντλίες θερμότητας

0
0

Με «σήμα κατατεθέν» την αξιοπιστία, η Daikin είναι πρώτη σε πωλήσεις αντλιών θερμότητας στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από το 2006, όταν η Daikin κυκλοφόρησε την πρώτη οικιακή αντλία θερμότητας Altherma, περισσότεροι από 350.000 Ευρωπαίοι έχουν επιλέξει ένα μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας για να ζεσταίνουν τα σπίτια τους και να απολαμβάνουν άφθονο ζεστό νερό με τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία. Έτσι, αυτή τη στιγμή η Daikin κατέχει τα σκήπτρα στην κατηγορία, αφού είναι πρώτη σε πωλήσεις αντλιών θερμότητας σε όλη τη «Γηραιά Ήπειρο», αλλά και σε επιμέρους ευρωπαϊκές αγορές, όπως η ελληνική, με μοντέλα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οποιασδήποτε κατοικίας στη χώρα μας.

Πού οφείλεται η επιτυχία της; Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Daikin Hellas, πρώτα από όλα στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με το καταναλωτικό κοινό, «θεμελιώνοντας» αυτή τη σχέση πάνω στην αξιοπιστία της ίδιας και των προϊόντων της. Έτσι, για παράδειγμα, όποιος ιδιοκτήτης επιλέξει μία Daikin Altherma μπορεί να είναι βέβαιος για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του μοντέλου και τον μεγάλο χρόνο «ζωής» που θα έχει.

Γρήγορη Απόσβεση

Την ίδια στιγμή, με δεδομένο ότι η απόσβεση της αγοράς γίνεται από την οικονομία στα έξοδα θέρμανσης, είναι σημαντικό να είναι κανείς σίγουρος πως το προϊόν που επέλεξε έχει όντως υψηλή απόδοση. Μία διαβεβαίωση που στην περίπτωση των Daikin Altherma δεν προέρχεται μόνο από τις τεχνολογίες που ενσωματώνουν, αλλά και από το γεγονός ότι κάθε προϊόν ελέγχεται διεξοδικά, ώστε να πιστοποιηθεί πως η πραγματική «ενεργειακή συμπεριφορά» του θα ανταποκρίνεται στις εργοστασιακές προδιαγραφές του. Έτσι, ο χρόνος απόσβεσης μίας Daikin Altherma είναι από τους μικρότερους στην αγορά.

Στον μικρό χρόνο απόσβεσης έχει συντελέσει και το τμήμα R&D της εταιρείας, το οποίο στα 10 χρόνια «παρουσίας» της Daikin στην κατηγορία εξέλιξε διάφορα υποσυστήματα των αντλιών, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η εταιρεία εμπλούτισε τη σειρά με νέα μοντέλα, για να καλύπτει όλες τις κλιματικές συνθήκες στην Ευρώπη. Παράλληλα, έκανε πιο «φιλική» τη χρήση τους, δίνοντας επιπλέον στους πελάτες της περισσότερες δυνατότητες για να προσαρμόσουν τη λειτουργία της αντλίας στην καθημερινότητά τους στο σπίτι.

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να προγραμματίσει τις ώρες που λείπουν όλοι από την κατοικία το σύστημα να υπολειτουργεί, διατηρώντας την άνεση όταν επιστρέψει, αλλά κάνοντας συγχρόνως και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Ή να προγραμματίσει τις ώρες αποθήκευσης του ζεστού νερού χρήσης, κατά τη διάρκεια του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος.

Δίκτυο καταρτισμένων συνεργατών

Εγγύηση για τις λύσεις της Daikin αποτελεί όμως και το γεγονός ότι δίνει το «παρών» στην Ελλάδα μέσω θυγατρικής, όπως επίσης και το δίκτυο από άρτια εκπαιδευμένους συνεργάτες το οποίο διαθέτει, με περισσότερους από 100 επαγγελματίες σε όλη τη χώρα. Για να μπορούν να παραμετροποιήσουν την αντλία στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε κατοικίας, αλλά και για να παρέχουν οποιουδήποτε είδους τεχνική υποστήριξη, οι επαγγελματίες εκπαιδεύονται από την Daikin και αξιολογούνται σε μόνιμη βάση.

Στο πλαίσιο βελτίωσης της εξυπηρέτησης που παρέχει, η Daikin Hellas πρόσφατα εγκαινίασε το Stand By Me, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει τη δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης και παροχής συμβολαίων συντήρησης.