1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΥΠΕΝ: Διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ
ΥΠΕΝ: Διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ

ΥΠΕΝ: Διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ

0

Πραγματοποιήθηκε, χθες, όπως είχε προγραμματιστεί, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ όπου εγκρίθηκαν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των οποίων αποσαφηνίστηκαν, πλήρως και για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, οι τεχνικές και νομικές παράμετροι του σχεδίου.

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση  ότι η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στην υλοποίηση της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης. Με την παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με σχεδιασμούς του παρελθόντος και πάντοτε στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας.