1. Home
  2. Καταναλωτής
  3. ΕΔΑ Θεσσαλονίκης: Νόμιμοι οι λέβητες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια – τα προβλήματα με τον παγετό
ΕΔΑ Θεσσαλονίκης: Νόμιμοι οι λέβητες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια – τα προβλήματα με τον παγετό

ΕΔΑ Θεσσαλονίκης: Νόμιμοι οι λέβητες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια – τα προβλήματα με τον παγετό

0

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας, έδωσε απάντηση, στο ζήτημα για την τοποθέτηση λεβήτων στα μπαλκόνια, που συζητήθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες λόγω του παγετού.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κύριος Μπακούρας δήλωσε: «Η δυνατότητα του λέβητα να τοποθετηθεί σε υπαίθριο χώρο προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη συντριπτική πλειοψηφία όλοι αυτοί οι λέβητες που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν αντιπαγετική προστασία, η οποία ενεργοποιείται από τους -5 έως τους -20 βαθμούς»

Οι λέβητες αυτοί όταν λειτουργούν και με -10 και με -15 βαθμούς δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης. «Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν δεν υπάρχει τροφοδοσία με νερό, όταν παγώσουν οι σωληνώσεις. Εδώ το κύριο πρόβλημα ήταν η έλλειψη τροφοδοσίας νερού ή το πάγωμα των σωληνώσεων» τόνισε κ.Μπακούρας και πρόσθεσε: «Ο κανονισμός μια χαρά είναι. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις πρέπει να μονώνονται και να συντηρούνται».

Η Εταιρία Διανομής Αερίου παρείχε αυτές τις ημέρες τρία εκατομμύρια κυβικά αερίου την ημέρα στα νοικοκυριά, όταν υπό κανονικές συνθήκες η παροχή είναι στο 1,5 εκατομμύριο κυβικά την ημέρα. σύμφωνα με τον κύριο Μπακούρα.