1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Έως το τέλος της εβδομάδας η εγκύκλιος για την αυτονομία θέρμανσης
Έως το τέλος της εβδομάδας η εγκύκλιος για την αυτονομία θέρμανσης

Έως το τέλος της εβδομάδας η εγκύκλιος για την αυτονομία θέρμανσης

0

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι έτοιμη η διευκρινιστική εγκύκλιος για την τροπολογία  που ψηφίσθηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και η οποία επιτρέπει την αυτονόμηση θέρμανσης οποιουδήποτε διαμερίσματος σε μία πολυκατοικία, χωρίς γι’ αυτό να χρειάζεται η έγκριση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών.

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας, επιβεβαιώνοντας ότι η εγκύκλιος θα ξεκαθαρίζει το βασικότερο θέμα που άφηνε “ανοικτό” η τροπολογία, και πιο συγκεκριμένα το αν τα αυτονομημένα διαμερίσματα θα συμμετέχουν (και με ποιον τρόπο) στα έξοδα λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης.

Ωστόσο, δεν θέλησαν να κάνουν καμία νύξη για το τι θα προβλέπει, μην σχολιάζοντας καν όσα είχαν διαρρεύσει από το ΥΠΕΝ στα μέσα Ιανουαρίου, για το ότι τα αυτονομημένα διαμερίσματα θα συνεχίσουν να συμμετέχουν κατά ένα ποσοστό στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης. Συμμετοχή που δεν θα αφορά την κατανάλωση καυσίμου, αλλά τα υπόλοιπα κόστη λειτουργίας – όπως για παράδειγμα τα έξοδα συντήρησης του καυστήρα.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη εκκρεμότητα αφορά τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται η κεντρική θέρμανση στην πολυκατοικία. Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, με δεδομένο πως δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικοί οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θα ήθελαν να αυτονομηθούν, επειδή η λύση της κεντρικής θέρμανσης δεν τους καλύπτει (π.χ. λόγω των ωρών λειτουργίας).