1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Τι απαντά ο ΔΕΣΦΑ στις καταγγελίες Σκρέκα για τις αμοιβές Νίκα
Τι απαντά ο ΔΕΣΦΑ στις καταγγελίες Σκρέκα για τις αμοιβές Νίκα

Τι απαντά ο ΔΕΣΦΑ στις καταγγελίες Σκρέκα για τις αμοιβές Νίκα

0

Την υποβάθμιση των καταγγελιών Σκρέκα επιχειρούν κύκλοι του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πλευρά του ΔΕΣΦΑ υποστηρίζει ότι η ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. έχει ανακρίβειες. Επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της οργανικής θέσης του κ. Νίκα και την αύξηση του εφάπαξ αλλά όχι στα επίπεδα που αναφέρει ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ με τον οποίο επικοινώνησε η «Κ» αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη Βουλή με τη συνδρομή της νομικής του υπηρεσίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Κύκλοι της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ δεν αρνούνται την αναβάθμιση της οργανικής θέσης του κ. Νίκα, την οποία συνδέουν με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους οποίους ανήκει και ο ίδιος.

«Ο κ. Νίκας εντάχθηκε στην κατηγορία που προβλέπει η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει στην εταιρεία και εφαρμόζεται για όλους τους εργαζομένους», τονίζουν στην «Κ», προσπερνώντας την ηθική διάσταση του θέματος. Σε μια προσπάθεια εξαγνισμού μάλιστα επισήμαναν με έμφαση ότι «ο κ. Νίκας και κανείς από τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ δεν έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου 4354 περί απελευθέρωσης των αμοιβών που θα μπορούσε και εξακολουθεί να αμείβεται με τις περικοπές του νόμου 4024/2011».

Η πλευρά του ΔΕΣΦΑ τονίζει επίσης ότι ο κ. Νίκας δεν έχει κάνει χρήση του ασφαλιστικού προγράμματος στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σκρέκας, το οποίο χαρακτηρίζει «κίνηση ασφαλούς διαχείρισης διαθεσίμων της εταιρείας». Τονίζει τέλος ότι «δεν υφίσταται ούτε ένα ευρώ αύξηση στα τιμολόγια φυσικού αερίου από το ασφαλιστικό πρόγραμμα», ενώ διαψεύδει την παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης του κ. Νίκα από την εταιρεία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσε τον Ιούνιο του 2016 ότι έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του, όπως υποχρεούται ως εργαζόμενος της εταιρείας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτήρης Νίκας αποτέλεσε επιλογή του Πάνο Σκουρλέτη και τοποθετήθηκε με διαδικασίες εξπρές στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ τον Απρίλιο του 2016, κίνηση που προκάλεσε νέες ρωγμές στις σχέσεις με τη Socar, οι οποίες και κατέληξαν στο γνωστό ναυάγιο.

Πηγή: Καθημερινή