1. Home
  2. Καταναλωτής
  3. Vodafone Ελλάδας: Νέα ενεργειακή πιστοποίηση για τη διαχείριση των εγκαταταστάσεων
Vodafone Ελλάδας: Νέα ενεργειακή πιστοποίηση για τη διαχείριση των εγκαταταστάσεων

Vodafone Ελλάδας: Νέα ενεργειακή πιστοποίηση για τη διαχείριση των εγκαταταστάσεων

0

Η Vodafone Ελλάδας είναι από τις πρώτες εταιρείες που διαθέτει ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και η πρώτη του κλάδου που πιστοποιήθηκε το Νοέμβριο 2016 με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας κατά ΙSO 50001:2011 για το σύνολο των εγκαταστάσεών της.

Το 1996 η εταιρεία πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά με το Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας κατά ΙSO 9001 και ακολούθησε η πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα:

 ISO 27001: Διαχείριση Ασφάλειας Δεδομένων και Πληροφοριών

 ISO 14001: Περιβαλλοντική Διαχείριση

 OHSAS 18001: Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία

 ISO 22301: Διαχείριση Επιχειρησιακής Συνέχειας

 ISO 50001: Ενεργειακή Διαχείριση

Οι παραπάνω πιστοποιήσεις διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα Συστήματα Διαχείρισης με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προϊόντων και εξυπηρέτησης για τους πελάτες και συνεργάτες μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους μας.

Επισφράγιση της προσπάθειας για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας αποτελεί η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο διαχείρισης ενέργειας ISO 50001:2011, που καλύπτει το δίκτυο σταθερής και κινητής, τα κτήρια γραφείων, και τα ιδιόκτητα καταστήματα, δηλαδή το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Μέσω της ενεργειακής μας πολιτικής καταφέραμε να μειώσουμε τις συνολικές εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, να βελτιώσουμε την ενεργειακή μας επίδοση και να θεσπίσουμε προδιαγραφές ενεργειακής αποδοτικότητας στην εφοδιαστική μας αλυσίδα.

Ειδικότερα ο τομέας περιβάλλον αποτελεί για τη Vodafone στρατηγική επένδυση από την έναρξη της λειτουργίας της. Η Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα είναι ένας από τους τρεις πυλώνες  εστίασης της εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, καθώς και την παροχή λύσεων προς τους πελάτες μας, ώστε να μειώσουν και αυτοί αντίστοιχα το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001:2015 για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων της Vodafone.