1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Έρχεται τροπολογία για τη συμμετοχή στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης για όσους αυτονομηθούν
Έρχεται τροπολογία για τη συμμετοχή στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης για όσους αυτονομηθούν

Έρχεται τροπολογία για τη συμμετοχή στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης για όσους αυτονομηθούν

0

Με τροπολογία θα ξεκαθαρίσει τελικά το υπουργείο Ενέργειας το «τοπίο», αναφορά με τη συμμετοχή στα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας, για τα διαμερίσματα που θα θελήσουν να μην την αξιοποιούν από εδώ και στο εξής, εγκαθιστώντας κάποιο σύστημα αυτόνομης θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα αυτό είναι η σημαντικότερη εκκρεμότητα που έμενε ανοικτή από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν θεσπίσθηκε η δυνατότητα αυτονόμησης οποιουδήποτε διαμερίσματος σε μία πολυκατοικία, χωρίς γι’ αυτό να χρειάζεται η έγκριση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών, είτε λειτουργεί είτε όχι η κεντρική θέρμανση. Με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι εκείνη τη στιγμή, για να αυτονομηθεί ένα διαμέρισμα, χρειαζόταν η έγκριση με ποσοστό 50+1% της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.

Η τροπολογία αναμένεται να έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και, ;όπως θα ορίζει, στην περίπτωση που δεν υπάρχει έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης, τότε ο ιδιοκτήτης του αυτονομημένου διαμερίσματος θα συνεχίσει να επιβαρύνεται αποκλειστικά με το κόστος συντήρησης της κεντρικής θέρμανσης, στην περίπτωση βέβαια που αυτή λειτουργεί. Αν αντίθετα έχει εξασφαλίσει το “πράσινο φως” από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, τότε θα απαλλάσσεται και από το κόστος συντήρησης.

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, η δυνατότητα αυτονόμησης χωρίς την έγκριση της υπόλοιπης πολυκατοικίας έχει από τον Ιανουάριο προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών. Ωστόσο, στις περιπτώσεις των πολυκατοικιών που λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, η εκκρεμότητα που υπάρχει για τη συμμετοχή ή μη στα έξοδά της κάνει ακόμη και σήμερα επιφυλακτικούς τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θα ήθελαν να εγκαταστήσουν ένα αυτόνομο σύστημα.