1. Home
  2. Νέα
  3. ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη πενταετία
ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη πενταετία

ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 1 δισ. την επόμενη πενταετία

0

Τις λεπτομέρειες του 5ετούς πλάνου επενδύσεων αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΥΔΑΠ το επόμενο δίμηνο. Σύμφωνα με την Alpha Finance, η διοίκηση της εισηγμένης παρουσίασε κάποια στοιχεία για το επενδυτικό της πλάνο στους χρηματιστηριακούς αναλυτές την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Το ύψος του επενδυτικού πλάνου της ΕΥΔΑΠ αναμένεται στα 967 εκατ. ευρώ , ποσό το οποίο αναμένεται να περιοριστεί γύρω στα 620 εκατ. μετά από τις εκπτώσεις που θα προσφερθούν κατά τη διαδικασία των προσφορών -πλειστηριασμών. Η πλειοψηφία των επενδύσεων (50% περίπου) αφορά έργα κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής (44%).

Στην ΕΥΔΑΠ επικρατεί η πεποίθηση ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των έργων θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Ένα άλλο τμήμα των επενδύσεων θα κατευθυνθεί στο μέτωπο της ύδρευσης σε ποσοστό 32% και 16% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι η ρευστότητα και οι ετήσιες ταμειακές ροές μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των έργων χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την μερισματική πολιτική.

ΠΗΓΗ: Fmvoice.gr

tags: