1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ABB: Έργο 270 εκ. ευρώ για τη διασύνδεση Αγγλικού και Γαλλικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας
ABB: Έργο 270 εκ. ευρώ για τη διασύνδεση Αγγλικού και Γαλλικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας

ABB: Έργο 270 εκ. ευρώ για τη διασύνδεση Αγγλικού και Γαλλικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας

0

Η ΑΒΒ σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Διαχειριστές των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αγγλίας (UK National Grid) και της Γαλλίας (RTE), ανέλαβε την εκτέλεση έργου αξίας 270 εκ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή των σταθμών μετατροπής εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές (HVDC) που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δυο χωρών, της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Η ΑΒΒ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα συμμετάσχει στο έργο της διασύνδεσης, το οποίο θα ενισχύσει την περαιτέρω συνεργασία της Αγγλικής και της Γαλλικής αγοράς ενέργειας. Έχοντας ικανότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ισχύος 1.000 MW, η διασύνδεση θα εκτείνεται από την περιοχή Chilling του Hampshire που βρίσκεται στις νότιες ακτές της Βρετανικής επικράτειας έως το Tourbe, περιοχή της βόρειας Γαλλίας καλύπτοντας απόσταση 240 χιλιομέτρων στην θάλασσα της Μάγχης (English Channel).

Η εταιρεία, θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και εγκαταστήσει αντίστοιχα στην Αγγλία και την Γαλλία τους δυο σταθμούς μετατροπής εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές (HVDC) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Voltage Sourced Converter (VSC), την επονομαζόμενη κωδικά HVDC Light® και οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους με υποβρύχιο καλώδιο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κάθε σταθμός θα μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές και αντίστροφα πριν την τελική διανομή. Αυτή η διαδικασία συμβάλει στην αποδοτική και αξιόπιστη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστες απώλειες- που είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας HVDC. Η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδυάζει ιδιαίτερα εξελιγμένες λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος των διακυμάνσεων της τάσεως του δικτύου και η αποκατάσταση της παροχής ισχύος σε περίπτωση διακοπής. Αυτές οι λειτουργίες παρέχουν οικονομικά πλεονεκτήματα για τον Διαχειριστή του δικτύου και αξιόπιστη παροχή ρεύματος για τους τελικούς καταναλωτές, όπως τονίζει η εταιρεία.