Το προσχέδιο για τη νέα ενεργειακή στρατηγική της Ιταλίας για την περίοδο 2020-2030, βάσει της οποίας τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα θα κάνουν την επανεμφάνισή τους μέσω διαγωνισμών, δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.
Από το 2020 θα προσφέρονται συμβόλαια μέσω διαγωνισμών, ενώ στην περίπτωση των μικρότερων φ/β, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την αυτοκατανάλωση, όπως τονίζεται.
Σήμερα οι ΑΠΕ βρίσκονται στο 17%, με στόχο να αγγίξουν το 27% επί του ενεργειακού μείγματος ως το 2030. Παράλληλα, στην ενεργειακή στρατηγική περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά σενάρια για την απόσυρση των μονάδων με καύσιμο τον άνθρακα την περίοδο 2025-2030, οι οποίες σήμερα καλύπτουν περίπου τη μισή ζήτηση για ηλεκτρισμό. Το πιο αισιόδοξο από αυτά προβλέπει την απόσυρση 8 γιγαβάτ, ενώ το πιο απαισιόδοξο την απόσυρση 2 γιγαβάτ.