1. Home
  2. Περιβάλλον
  3. Εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης
Εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης

Εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης

0

Πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης που διοργάνωσαν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση και η LIDL Hellas στο Πάρκο Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με διαδραστικά δρώμενα για παιδιά, βραβεύσεις μαθητών και μια μεγάλη συναυλία με τους Onirama, το 1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, υποδέχθηκε το καλοκαίρι.

Ο Θέμης Γεωργαντάς, σε ρόλο παρουσιαστή, μετέφερε τον παλμό κατά τη διάρκεια των happenings, ενώ αμέσως μετά έδωσε τη σκυτάλη στους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς: τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Τους επισκέπτες του Πάρκο Ανακύκλωσης καλωσόρισαν οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κύριος Νίκος Σαράντης και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κύριος Ιωάννης Τσιρώνης, η Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Γεώργιος Κρεμλής και ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Hellas & Lidl Cyprus, που χορηγεί το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Χαρούλα Καφαντάρη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Καίτη Τζιτζικώστα και πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διεξήχθη στο Πάρκο Ανακύκλωσης από τις 28 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2017. Οι χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, κατάφεραν να ανακυκλώσουν μέσα σε μόλις 2 μήνες, 868.792 πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες. Τα σχολικά τμήματα που πρώτευσαν, ήταν:

  • Το Τμήμα Γ1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που ανακύκλωσε 237.392 συσκευασίες και κέρδισε το 1ο Βραβείο, ένα ταξίδι 4 ημερών στο Παρίσι.
  • Το Τμήμα Β1 του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας, που ανακύκλωσε 38.872 συσκευασίες και κέρδισε μια μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας & Παιχνιδιού «The Ranch», μια μονοήμερη εκδρομή στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» & από 1 Action Camera για όλους τους μαθητές του.
  • Το Τμήμα Α2 του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, που ανακύκλωσε 33.566 συσκευασίες και κέρδισαν όλοι οι μαθητές του τμήματος από ένα ποδήλατο.

Επιπλέον, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, τιμώντας την εξαιρετική συμμετοχή των μαθητών, βράβευσε και τα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν περισσότερες από 15.000 συσκευασίες.

Χορηγός των επάθλων του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης, ήταν το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ.