1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Σταθάκης: «Παραμένει ομαλός ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας»
Σταθάκης: «Παραμένει ομαλός ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας»

Σταθάκης: «Παραμένει ομαλός ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας»

0

«Ομαλός θα παραμείνει ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αν προκύψει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του θέρους, οι μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούν το καλοκαίρι, να τροφοδοτηθούν από άλλο ορυχείο», δήλωσε  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης είχε συνάντηση στο ΥΠΕΝ με τον Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και υποδομών, καθώς και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του κόμματος. Ο Υπουργός έκανε εκτενή ενημέρωση στους κ.κ. Μανιάτη και Κουκουλόπουλο για όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου. Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε παραγωγική συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το συμβάν.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου των Αναργύρων, για το λόγο αυτό αποσυνδέεται με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ η μετεγκατάσταση της κοινότητας. Παράλληλα, θα προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής.
Οι Επιθεωρητές Μεταλλείων του ΥΠΕΝ βρίσκονται ήδη στην περιοχή, για την αποτίμηση της κατάστασης και ως το τέλος του μήνα θα υποβάλουν το σχετικό πόρισμα τους. Αύριο, εξάλλου, το ΥΠΕΝ θα ανακοινώσει επίσημα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, ενώ για την ασφάλεια των κατοίκων των Αναργύρων ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί να παρέχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία, μέχρις ότου ελεγχθεί η κατάσταση των σπιτιών της κοινότητας.