1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. PowerUp!: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός startup για τη βιώσιμη ενέργεια
PowerUp!: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός startup για τη βιώσιμη ενέργεια

PowerUp!: Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός startup για τη βιώσιμη ενέργεια

0

Ο διαγωνισμός PowerUp! της InnoEnergy, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, που διενεργείται σε 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της Μεσογείου, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η νέα πρόσκληση για καινοτόμες ιδέες μόλις άνοιξε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τις ιδέες τους από τις 19 Ιουνίου 2017 στο powerup.innoenergy.com.

Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές καινοτόμες εταιρείες από την Ευρώπη να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά.

«Ο Διαγωνισμός PowerUp! είναι μία πλατφόρμα παρουσίασης ιδεών, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να περνούσαν απαρατήρητες. Συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της καινοτομίας στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Οι ιδέες που θα διακριθούν, καθώς και άλλες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να υποστηριχθούν, θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος της Ευρώπης. Επιπλέον, με την είσοδό τους στην αγορά, οι ιδέες αυτές μπορούν να έχουν επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα, με την βοήθεια της InnoEnergy», δήλωσε ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy Poland Plus, της διοργανώτριας εταιρείας του διαγωνισμού.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία καθώς και πρόσβαση στο Highway®, τον υψηλού κύρους επιταχυντή της InnoEnergy, ο οποίος υποστηρίζει την μετατροπή ιδεών και ερευνητικών σχεδίων σε προϊόντα.

Το Highway® προσφέρει σε νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε γνώση και σημαντική υποστήριξη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, την κατοχύρωση τους, την είσοδο στην αγορά, την ανάπτυξη ομάδας και την πρόσβαση σε κεφάλαιο εκκίνησης. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα μόνιμης πρόσβασης στους συνεργάτες της InnoEnergy, οι οποίοι είναι μερικοί από τους 150 μεγαλύτερους οργανισμούς στη βιομηχανία της ενέργειας, διευκολύνοντας έτσι μια γρήγορη είσοδο στην παγκόσμια αγορά.

Μια σειρά εντατικών workshop και δεκαπέντε περιφερειακοί τελικοί σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης (ένας εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα) οδηγούν στον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά τις κρίσιμες λεπτομέρειες των ιδεών τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές και ειδικούς.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας. Παρέχουμε βοήθεια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης –από την ιδέα μέχρι το τελικό προϊόν. Χάρη στο δίκτυο των συνεργατών μας, δημιουργούμε διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνοντας σε επαφή απόφοιτους με εργοδότες, επενδυτές με την βιομηχανία, και ερευνητές με εταιρείες» εξηγεί ο Jakub Miller.

Ο διαγωνισμός έχει μεγάλη δυναμική με νέες χώρες να συμμετέχουν κάθε χρόνο.