1. Home
  2. Καύσιμα
  3. Πετρέλαιο
  4. Γάλλοι και Ισπανοί αναζητούν πετρέλαιο στην Ελλάδα…
Γάλλοι και Ισπανοί αναζητούν πετρέλαιο στην Ελλάδα…

Γάλλοι και Ισπανοί αναζητούν πετρέλαιο στην Ελλάδα…

0

Άλλη μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχαμε αυτές τις ημέρες σχετικά με τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα μας.

Όπως διαβάζουμε, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η συμμετοχή της ισπανικής Repsol Exploracion Ioannina S.A. για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε τη σχετική Υπουργική Απόφαση, με την οποία μεταβιβάζεται στη Repsol το 60% της Energean Oil & Gas στη Σύμβαση Μίσθωσης που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρίας και της Petra Petroleum INC και του ελληνικού δημοσίου.

Για όσους ενδιαφέρονται για λεπτομέρεις,η απόφαση έχει δημοσιευθεί ήδη στη Διαύγεια.

Παράλληλα αξίζει να επισημανθεί τό έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για έρευνες σε θαλάσσιεςπεριοχές της χώρας μας.Το επανέλαβε σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanné

Επεσήμανε ότι ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έχει υπογραφεί συμβόλαιο για το ελληνικό Οικόπεδο 2 με τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Edison και αναμένεται η κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους, ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες.

Ακόμα πρόσθεσε ότι σε κοινοπραξία με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχουν ήδη εκφράσει στην ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον τους για εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…