1. Home
  2. Νέα
  3. Novatek: Η μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου θα φέρει αύξηση στην παραγωγή
Novatek: Η μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου θα φέρει αύξηση στην παραγωγή

Novatek: Η μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου θα φέρει αύξηση στην παραγωγή

0

Θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προβλέψεις για την παραγωγή φυσικού αερίου καθώς σημειώνεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Novatek, Leonid Mikhelson.

H παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 20% τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ η αντίστοιχη του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατά 70%, σημείωσε ο Mikhelson, μιλώντας στο φόρουμ Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.

Όπως υποστήριξε, οι αγορές κατανάλωσης LNG επεκτείνονται παγκοσμίως, αλλά κυρίως στις χώρες της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού. Ο Φινλανδός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fortum, Pekka Lundmark μίλησε επίσης στην ίδια συνεδρίαση στο φόρουμ και υπογράμμισε ότι η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο θα μείωνε τις εκπομπές κατά περίπου 50%. Επιπλέον, επισήμανε ότι το φυσικό αέριο θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, δεδομένης της ασταθούς φύσης των ανταγωνιστικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Θα δούμε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί. Ο ήλιος δε λάμπει πάντα και ο άνεμος δεν φυσά πάντα, οπότε το φυσικό αέριο είναι σημαντικό και η αντικατάσταση του άνθρακα από το φυσικό αέριο είναι, επίσης, πολύ σημαντική», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.