1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Ομαλά συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»
Ομαλά συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Ομαλά συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

0

Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν το πρωί στην πλατφόρμα του «Εξοικονομώ»  συνεχίστηκε ομαλά  η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τη δεύτερη ημέρα οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα φτάνουν, πλέον τους 17.500, καταγράφοντας μια αύξηση 3.000 εγγεγραμμένων σε σχέση με την πρώτη ημέρα και  σημειώνεται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν πρωτοκολληθεί, καθώς πλέον φτάνουν τις 6.000, έναντι μόλις 500 αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα.

«Φαίνεται, δηλαδή, αφενός να περιορίζεται η εισροή νέων δυνητικών ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερόμενων, αφετέρου να αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου, προκειμένου να συνεχιστεί η υποβολή των αιτήσεων.  Η σειρά υποβολής αιτήσεων ανά περιφέρεια είναι η εξής:

· Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
· Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
· Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Ενέργειας, κ. Σταθάκης, είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα έχει χρήματα για 40.000 νοικοκυριά, είναι πλήρως ηλεκτρονικό και δεν παρεμβαίνει κανείς, ενώ τόνισε ότι από το προηγούμενο πρόγραμμα υπάρχουν 35.000 εκκρεμότητες.