1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΔΕΗ: Τριπλάσιο της αρχικής εκτίμησης το παρακρατηθέν ποσό από τα ΕΛΤΑ!
ΔΕΗ: Τριπλάσιο της αρχικής εκτίμησης το παρακρατηθέν ποσό από τα ΕΛΤΑ!

ΔΕΗ: Τριπλάσιο της αρχικής εκτίμησης το παρακρατηθέν ποσό από τα ΕΛΤΑ!

0

Ξεφεύγει από τις αρχικές εκτιμήσεις το ποσό των χρημάτων που έχουν παρακρατήσει τα ΕΛΤΑ από τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς να τα έχουν αποδώσει στην Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη εσωτερικό της ΔΕΗ, το παρακρατηθέν ποσό “αγγίζει” τα 60 εκατ. ευρώ (!), που είναι τριπλάσιο από την αρχική εκτίμηση των 20 εκατ. ευρώ!

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο πρόβλημα μη απόδοσης των χρημάτων από τα ΕΛΤΑ υπάρχει τον τελευταίο περίπου χρόνο, “λόγω αστοχιών της εταιρείας αυτής. Πρόβλημα το οποίο κατά καιρούς εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο οξυμένο και τελευταία έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις”.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού καλεί μάλιστα τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία της ταχυπληρωμής από τα ΕΛΤΑ και να προτιμούν την πληρωμή με POS.

Από την πλευρά των ΕΛΤΑ πάντως, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα απελευθερωθούν περίπου 15 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από οφειλές του Δημοσίου και τα οποία θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για την κάλυψη ενός μέρους της “τρύπας”.

Όσο για την εξέταση της υπόθεσης από την ΡΑΕ, μία από τις κινήσεις που είναι υπό σκέψη αποτελεί η παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.