1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. «Αφιερώνεται υπερβολικός χρόνος στο φυσικό αέριο»
«Αφιερώνεται υπερβολικός χρόνος στο φυσικό αέριο»

«Αφιερώνεται υπερβολικός χρόνος στο φυσικό αέριο»

0

Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί πώς να επιταχύνει την ηλεκτροδότηση της οικονομίας της, αντί να αφιερώνει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα στο φυσικό αέριο ως ενδιάμεση ενεργειακή λύση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Enel SpA, Francesco Starace.

Η αξιοποίηση της πιο καθαρής ενέργειας για τη θέρμανση και την ψύξη των κτιρίων, καθώς και τα ηλεκτροφόρα συστήματα μεταφορών θα μείωναν την αυξανόμενη εξάρτηση από τις ξένες πηγές φυσικού αερίου καθώς και το καλύτερο εργαλείο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο κ. Starace σε συνέντευξή του στη Λιουμπλιάνα.

«Η τεχνολογία ρίχνει την ηλεκτρική στην κοινωνία μας – γίνεται όλο και πιο φθηνή και είναι ευκολότερη στον έλεγχο μέσω ψηφιακών μέσων», δήλωσε ο επικεφαλής της Enel SpA, ο οποίος είναι επίσης ο πρόεδρος της ομάδας ευρεσιτεχνιών Eurelectric. «Ας το συνηθίσουμε λοιπόν», πρόσθεσε.

Η έκρηξη σε έναν αυστριακό κόμβο φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο, οι ψυχρές αστοχίες που έστειλαν τα επίπεδα αποθήκευσης στα χαμηλότερα της δεκαετίας, καθώς και η αυστηρότερη συγκράτηση των εισαγωγών από τη Ρωσία έφεραν το φυσικό αέριο στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής κινδυνεύουν να υπερισχύσουν τον μελλοντικό ρόλο του καυσίμου για τη διατήρηση των φώτων, δήλωσε ο Starace.

Η Eurelectric δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα 28 μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν πλήρως τη συμφωνία του Παρισιού και να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 95 τοις εκατό μέχρι το 2050 από τα επίπεδα του 1990. Αυτός ο στόχος συνεπάγεται ρόλο εξουσίας στη συνολική οικονομία της περιοχής κατά 60%, σε σύγκριση με μόλις 22% το 2015, σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας “Decarbonizing Pathways”.