1. Home
  2. Νέα
  3. Έκκληση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας για τα σκουπίδια
Έκκληση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας για τα σκουπίδια

Έκκληση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας για τα σκουπίδια

0

Για αδιαφορία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στο θέμα των σκουπιδιών έκανε λόγο ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, που παράλληλα έκανε έκκληση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βασιλόπουλος ζητά από την πολιτική ηγεσία της χώρας να δοθεί χρόνος για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων και του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Όπως υποστηρίζει, ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς (αντί απαλλοτρίωσης, ελλείψει χρόνου) οικοπέδου, η οποία όμως χρειάζεται 4-5 μήνες για να ολοκληρωθεί. Αιτία για τη δημόσια έκκληση, το «τελεσίγραφο» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ότι θα δώσει το «πράσινο φως» στη Δικέφαλος ΑΕ να κατεδαφίσει τις παράνομες εγκαταστάσεις του δήμου στις 5 Ιουλίου.

«Η πόλη μας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό κίνδυνο εν μέσω θέρους», ανέφερε χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο κ. Βασιλόπουλος. Όπως υποστήριξε, ο δήμος ξεκίνησε ήδη από το 2014 τις διαδικασίες αναζήτησης χώρου για τη μετεγκατάσταση των παράνομων λειτουργιών του δήμου, που βρίσκονται μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο όριο με την περιοχή όπου ανεγείρεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Η εξασφάλιση χρημάτων και αδειών είναι μια σύνθετη διαδικασία εξαιτίας της πολυνομίας. Γι’ αυτό και πολλοί δήμοι δεν διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις για να απορρίμματά τους, απλά αναζητούν ένα σημείο μακριά από τις περιοχές κατοικίας. Εμείς για ένα απλό πιστοποιητικό για τις χρήσεις γης χρειάστηκε να περιμένουμε 1,5 έτος», επεσήμανε.

Ο κ. Βασιλόπουλος στράφηκε κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατηγορώντας την ότι αδιαφορεί για το πρόβλημα δημόσιας υγείας που θα δημιουργηθεί αν σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη.

«Είναι ντροπή να λειτουργούν αυτές οι εγκαταστάσεις, συμφωνούμε απόλυτα και γι’αυτό ξεκινήσαμε από το 2014 να τις μεταφέρουμε. Ζητάμε όμως χρόνο ώστε να αποφύγουμε την υγειονομική ασφυξία και να μην αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε παρανομίες για να μην πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια.

Απευθύνουμε έκκληση στον κ. Σκουρλέτη και στην κυβέρνηση να μας δοθεί χρόνος να μετεγκατασταθούμε. Διαφορετικά ό,τι συμβεί, η ευθύνη θα είναι δική τους.

Εκτιμούμε ότι το λιγότερο που χρειαζόμαστε είναι 4-5 μήνες, ώστε να πάρουμε το χώρο και απλά να μεταφέρουμε τις εγκαταστάσει», τόνισε χαρακτηριστικά.