1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΔΕΔΔΗΕ: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές
ΔΕΔΔΗΕ: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

0

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του τη βαθύτατη θλίψη του και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Τα συνεργεία της Εταιρίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών σε πλήρη ετοιμότητα, με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας στη σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, αμέσως μόλις παρέχεται άδεια πρόσβασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί, παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 7.500 καταναλωτές σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν στην Ανατολική Αττική.

Πιο αναλυτικά, στις περιοχές Μάτι, Νέου Βουτζά και Ραφήνας, καταγράφηκαν ζημιές σε συνολικά 50 υποσταθμούς, από ένα σύνολο περίπου 300 υποσταθμών που τροφοδοτούν όλη την ευρύτερη περιοχή. Στον Κάλαμο καταγράφηκαν ζημιές σε 10 υποσταθμούς, ενώ σε όλες τις πιο πάνω περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες επισκευές του Δικτύου προς αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα του Δικτύου από την πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει τις περισσότερες βλάβες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων για την ηλεκτροδότηση σε παραλιακά τμήματα της Κινέτας και των Αγ. Θεοδώρων και των οικισμών Γαλήνη, Μαρούγκα και Πανόραμα.

Στα Χανιά, οι περισσότερες βλάβες που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή του Αποκόρωνα έχουν αποκατασταθεί και πλέον παραμένει εκτός τάσης ένα πολύ μικρό τμήμα του Δικτύου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ), να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.